Boxer

Előzmények:
Levegős szerszámok és kompresszor beszerzése. 
Az excenter csiszolót a piacos ismerős hozta meg nekem kedvező áron. Komolynak tűnt fémből volt két méretű talp volt hozzá. Sajnos egy nap használat után kiszakadt a talpakat rögzítő menet az excenterből. :-(

2020.07.26. • Vasárnap
1. nap szabadság.
Rengeteg idő eltelt az utolsó bejegyzésem óta, ezt nagyjából munkába járással töltöttem :-).
A COVID 19 kapcsán nem mentünk nyaralni ezért a kocsikat kezdtem javítgatni. A Tacumán a kiegyenlítő tartály a hegesztés mentén sziszegett és fogyott belőle a víz. Próbáltam újat aztán bontottat vásárolni ez nem sikerült ezért elvittem a kiszerelt tartályt a Právics lökhárítószervizbe akik mindent hegesztenek ami műanyag, már többször éltem a szakmai tudásukkal. Miután leadtam a tartályt pár napra vállalták a javítását.

Ezután következett a nagyobb munka: a Boxer rozsdásodásának megszüntetése/lassítása volt a cél. A lemezig történő csiszolással kezdtem, majd rozsdamaróval kezeltem ezután cinkromátos alapozót fújtam rá. Ezután üvegszálas gitt, majd töltő alapozó (füller) spray volt a sorrend. Ezt követte az Opel fehér festék.

2020.07.27. • Hétfő
2. nap szabadság.
Tacuma kiegyenlító tartály kiszerelése, majd keresgélése telefonon. miután mindenhonnan nemleges válasz érkezett magamhoz vettem és vittem Právicsékhoz. Ezután a Novomix Color Kft. -nél anyagok beszerzése. (4 db Opel fehér lakk és hozzá való edző, csiszoló papírok, takaró fóliák, maszkoló szalagok, 3 fehér és 1 fekete füller spray, 1 kg üvegszálas gitt, 1 db epoxy javító készlet)
Hazafelé a nagytarcsai Festékboltban anyagbeszerzés. (glettelő spatula, 2 csomag kisméretű késpenge, rozsdamaró, pormaszk)
Ezután a Kistarcsai CsavarHÁZ – Csavarkirály Kft.-nél anyagbeszerzés. ()

2020.07.28. • Kedd
3. nap szabadság.
Boxer festékeltávolítás megkezdése amikor is kiderült hogy a kompresszor levegőszállítása kevés a csiszolónak. 

2020.07.29. • Szerda
4. nap szabadság.
A kerepesi HA-KOS Kft. kölcsönzőből kompresszor kölcsönzése. Kilincsek, lámpák egyéb dolgok leszerelése a kocsiról.

Matricák eltávolítása. A csiszolás folytatása újult erővel.

2020.07.30. • Csütörtök
5. nap szabadság.
Csiszolás hegyek. Rozsdamarózás. Alapozó fújása.

2020.07.31. • Péntek
6. nap szabadság. 
Ma be kell fejezzem a munkálatokat, mert vissza kell vinnem a kompresszort szombat 12:00 óráig amit csak az összerakott kocsival tudok kivitelezni. Gittelés, műgyantázás, csiszolás, maszkolás, fújás egy db festék felhasználásával.

2020.08.01. • Szombat
7. nap szabadság.
Boxer rendszám, kilincsek, ajtóburkolatok, hátsó lámpák visszaszerelése. Közben vonóhorog kábelének rendezése és rögzítése. Maszkolások eltávolítása. Kompresszor berakása és visszaszállítása a kölcsönzőbe. Ragasztó és festékmaradványok eltávolítása. A látvány nem szép, de egyenlőre nem rohad a javított helyeken (jobb oldal és hátsó ajtók), következő szabadság alkalmával javítások folytatása.

 

2020.08.02. • Vasárnap
8. nap szabadság.
Az utolsó nap a szabadságomból. Festékek, anyagok, szerszámok összerendezése és elpakolása. Pakolás közben szelektálás kukázás. Majd a kocsiba való holmik visszapakolása takarítás után. Kb. 18 órára már végeztem is.

 

 

Peugeot Boxer-ből lakóautó 25. rész  

Peugeot Boxer-ből lakóautó 27. rész