Boxer

2017.05.04.

Tegnap meghozta a futár a 2 db harmonikaajtót. Az egyiknek sajnos a fogadó profilja és az egyik eleme törött volt. Telefonon beszéltem az eladó céggel ahol teljesen korrekt módon (fényképet kértek róla) megígérték hogy cserélik a szállítási hibás darabokat. 

Ezután a kis intermezzo után nekikezdtem. A mellékelt rajz alapján felszereltem a méretre vágott felső sínt. A rajztól eltérően alulra is tettem a sínből, mert nem szeretném hogy lengjen az ajtó menet közben. Ezt a boltban nem tanácsolták, remélem olyan megoldást találok ami nem fog problémát okozni. A probléma az volna hogyha ferdén van húzva az ajtó akkor befeszül és valamelyik  (alsó vagy felső) görgő kiszakad. Erre azt a megoldást találtam ki hogy alul csak olyan vezető lesz amely felfelé kiemelhető a sínből. Ez meggátolja az ajtó lengését de nem fog befeszülni.

Menet közben kiderült hogy a fürdőszoba ajtónyílása kicsit lett, mert nyíló ajtó volt az eredeti elképzelés. A harmonika ajtó viszont kb. 15 centit elvesz belőle. Nem volt más választás meg kellett nagyobbítanom az ajtónyílást, ami a fürdőfal keretének részleges átalakításával járt. Ez azt eredményezte hogy a fix falrész jelentősen kisebb lett, viszont az ajtónyílás nagyobb.

Mint az eddigiekből kiderült az egyik ajtó a fürdőé lett. A másik a fülkét választja el a lakótértől, így nem szükséges minden alkalommal az ablakokat fedni. Természetesen tartós kempingezés esetén érdemes az üvegeket hőtükörrel fedni a felmelegedés csökkentésének érdekében.

És a majdnem kész ajtókról néhány kép. Időközben rám esteledett ezért kicsit sötétek lettek a képek.

 

 

 

Peugeot Boxer-ből lakóautó 15. rész
Peugeot Boxer-ből lakóautó 17. rész