Boxer

2016.10.05

Beszereltem a külső áramcsatlakozást és a külső vízbeöntő nyílást, a felső ágy jobb oldali tartóvasát meghegesztettük, aztán elkészült a másik oldali is, majd távtartókat hegesztettem rájuk. Ezután elkészültek a kereszttartók. A húzós ajtó fölé két merevítő közé behegesztettem egy 20x40-es zártszelvényt aminek majd a létrát fogjuk támasztani. Kedves kollégámtól beszereztem egy 3 fázisú fi relét.

2016.10.06
Esőnap

2016.10.06
Munka

2016.10.10
Hétfő-anyagbeszerzés :-)
Kempingvilágból asztalláb majdnem komplett, tetőszellőző, hűtőszekrény komplett kémény és kéménycső, Motorboxból hátsó ajtók kábelátvezetései kábellel együtt, jobb oldali hátsó ajtó határolója komplett, Villanyszerelő boltból fehér 8 modulos biztosíték tábla füstszínű ajtóval, 2 db 10 A-es kismegszakító. Festékboltból lazúr, 2 db ecset, alapozó- , fehér festék-  és Cink spray. Ezután beépítettem a hátsó ajtók átvezetéseit és a határolót. Ez sajnos rövid lett nem nyilt ki az ajtó 90 fokig. Sebaj majd kicserélem. A kábellel együtt kicseréltem a rendszámvilágítás foglalatait is majd kaptak új izzókat darabját 130 Ft-ér. :-) Így már az is rendben van, az előző foglalat ugyanis teljesen el volt oxidálódva.

2016.10.11

2016.10.12
Kempingvilágba megérkezett az asztalláb maradéka.Ezért elmentem érte. A jobb oldali hátsó ajtó határolója rövid volt úgyhogy vittem magammal és a Motorboxban kicseréltem egy hosszabbra. Beépítettem az asztallábat. Elsőnek a padlóba való elemet mértem ki, majd kivágtam a helyét körkiszúróval. Ezután beillesztetem a helyére és csavarokkal rögzítettem. Ezt követően beillesztettem az asztallábat ráhelyeztem a felső tartót és erre rátettem az asztallapot majd a helyére igazítottam. Mikor a helyén volt csavarokkal rögzítettem.  Beépítettem a hűtőgép kéményét. Lefestettem az ágy vasait, a tartókat és a keresztvasakat is. Lekentem lazúrral a felső ágy deszkáit és az alsó deszkákat is átkentem egyszer. Beépítettem egy nyitót az ajtó hátsó felébe mert a konyhaszekrény útban van az eredeti ajtókilincsnek így most már lehet nyitni hátulról is. Kitakarítottam a hűtőgép belsejét és beüzemeltem gázról hogy teszteljem a kéményt. Kicseréltem a jobb hátsó ajtó határolóját a hosszabbra.

2016.10.13
Reggel meghajlítottam a laposvasat a tetőmerevítéshez, ami a tervek szerint majd az Omnistor rőgzítését fogja elősegíteni. Ezeket többszöri próba után lerozsdamaróztam, lealapoztam, majd lefestettem. Száradás után behegesztettük a helyére. majd kapott még pár csavart is. A hegesztés előtt a tető és a vas közti rész szilikongumit kapott a ragasztás miatt és a rezgés megakadályozása céljából. Ma kellett volna megérkeznie a beépíthető akkutöltőnek, de nem jött meg sajnos, talán holnap. Így bevágtam a helyére a tetőszellőzőt. Az elkészült nyílásba bepróbáltam a szellőzőt, miután megfelelő volt ez is szilikongumi tömítést és pár csavart kapott, majd rákerült a teteje. A dobogón lévő ajtó oldalát megcsiszoltam, A konyhaszekrényt meg kellett erősíteni mert az oldalát tartó rész elgyengült és kiszakadt. Ezért oldalról kapott egy lécet kívülről és a hátulját is részlegesen lezártam a merevség miatt. A hátulja még nincs kész, alul szellőzőnyílásokat kell beépíteni és felül is el kell vezetni a keletkező hőt. A kémény beépítésén is változtattam a kondenzvíz elvezetése miatt a tegnapi próbaüzem tapasztalatai alapján. A hűtő égőfeje köré készítettem egy lángterelő lemezt hogy a fát semmiképpen ne érhesse el a láng.

  

 

 

Peugeot Boxer-ből lakóautó 12. rész Peugeot Boxer-ből lakóautó 14. rész